Saturday, July 07, 2007

Sifones y Dragones


"Sifones y Dragones" A kitchen with tables.

Flavio La Vitola, who is in charge of restaurant Sifones y Dragones (Syphons and Dragons) together with Mariana De Rosa, think about open a place, with the idea of a kitchen where many things happened. “This is not a restaurant, it is a kitchen with tables,”
Since 2001, Sifones y Dragones has functioned in headquarters opening onto the street in the Colegiales neighbourhood. A room populated by pop objects — antique syphons, shopping bags, signs with captions — that transmit a feeling close to being at home. The difference is in the food: author-cuisine with dishes from the Asian Southeast, with “punch flavours and surprises.” Sifones y Dragones recommends: Machazo loin, seasoned with Extremadura smoked paprika, with salami from Tandil and nuts; which is garnished with old bread tortilla (10 dollars); salmon marinated in soy, lemon, ginger, coriander, spring onions and mint with grilled vegetables (12 dollars) and potato gnocchi with rocket, blue cheese, hazel nuts and lima drops pesto sauce (9 dollars). For dessert lovers, the caipirinha lemon and passion fruit pie with lavender syrup (5 dollars) is a treat for the gods.
Sifones y Dragones is not in shortage of surprises, which are a pleasure for the owners themselves. Nowadays, for instance, they offer candy liquor made of a classical porteño candy (caramelo media hora) as a humorous and tasty complimentary gift. The essence of Sifones y Dragones is vital and colourful, it is a space where having a meal becomes much more than that.

Website Sifones y Dragones



"Sifones y Dragones" Una cocina con mesas.

Flavio La Vitola responsable del restaurante Sifones y Dragones junto con Mariana De Rosa idearon un lugar con la idea de una cocina en la que pasaran muchas cosas. "No es un restaurant, es una cocina con mesas".
Desde el 2001, Sifones y Dragones funciona en un local a la calle, en el barrio de Colegiales. Un ambiente poblado de objetos pop -sifones antiguos, bolsas para compras, carteles con leyendas- transmiten una sensación cercana a la de estar en la propia casa. La diferencia radica en la comida: cocina de autor con platos del Sudeste Asiático, “con sabores punch y sorpresas”. Los recomendados de Sifones y Dragones son: El lomo Machazo, condimentado con pimentón ahumado en Extremadura, con salame de Tandil y nueces; que viene con una guarnición de tortilla de pan viejo ($30); el salmón marinado en soja, limón, jengibre, cilantro, verdeo y menta con verduras asadas ($36) y los ñoquis de papa con pesto de rúcula, queso azul, avellanas y gotas de lima ($25). Para los amantes de los postres, el Pie de limón de caipirinha y maracuyá con almíbar de lavanda ($15) es un manjar de dioses.
Las sorpresas no faltan en Sifones y Dragones y son un placer que se dan sus mismos dueños. Actualmente, por ejemplo, ofrecen una copita de licor de caramelo media hora -el clásico caramelo porteño- como cortesía de humor y sabor. La esencia de Sifones y Dragones es vital y colorida, es un espacio en el cual ir a comer se transforma en mucho más que eso.



Website Sifones y Dragones

2 comments:

jdm said...

A great notice!!! Congratulations by this blog!!

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